Rychle, kompletně, výstižně.
To jsou aktuality VERA.

Zpět

Českotěšínští strážníci moderně

Obyvatelé Českého Těšína nejspíše zaznamenali, že jejich městská policie sídlí od května v objektu nového Integrovaného výjezdového centra v Sokolovské ulici. Pracovní prostory však nejsou jedinou moderní věcí, kterou tamní strážnici využívají.

Moderní nástroje

V zajištění pořádku ve městě jim významně pomáhá i mobilní aplikace informačního systému VERA Radnice, která umožňuje operativní práci strážníků v terénu. Díky ní teď již nemusí odcházet „řešit administrativu" na služebnu, ale můžou na místě online ověřit osoby a automaticky zapsat souřadnice, kde došlo k přestupku. Systém zrychluje práci i nabídkou skutkových podstat i dalších náležitostí z číselníků.    

                             

Moderní pracovní postupy

Jak probíhá řešení rutinních případů? Například pokud někdo parkuje na zákazu parkování, strážník pomocí mobilní aplikace udělá fotografii, systém přečte SPZ a založí přestupek. Strážník má možnost ověřit vozidlo v registru řidičů. Vrátí se údaje o provozovateli vozidla. Ty převezme do zápisu přestupku, vybere z číselníku příslušnou právní kvalifikaci, několika kliky doplní další údaje a odešle případ do evidence. Všechny tyto úkony stihne za minutu. Pak už jenom vypíše předvolání pro nepřítomného pachatele a může pokračovat v pochůzce.

Co k tomu říká ředitel městské policie v České Těšíně Ing. Petr Chroboczek?

„Naším cílem je zajistit pořádek ve městě a chránit bezpečnost obyvatel. Využíváme všechny technologie, které nám doba nabízí, abychom tento úkol spolehlivě plnili. Informační systém společnosti VERA nám v tom výrazně pomáhá."